Tag Archives: Troubleshooting

Fix Windows 10 In-Place Upgrade Task Sequence infinity restart loop

We successfully did Windows 10 In-Place Upgrade for hundreds machines, but few of them went into infinity restart loop at the end. Troubleshoot wasn’t easy, especially do it remotely. Yeah, you are right, how to troubleshoot and fix a computer that reboot itself and also has bitlocker and bitlocker PIN? Sounds mission impossible, but WE DID IT!!! Make… Read More »

SCCM: Workaround for CB1610 replica MP issue (sp_BgbConfigSSBForRemoteService)

Before you read this, please understand Microsoft does NOT supported this kind of direct SQL edit, so please do not use this “workaround” in production. This is also a knowing issue, hotfix from Microsoft will come later. UPDATED: KB4010155 update rollup fix this issue. https://support.microsoft.com/en-us/help/4010155/update-rollup-for-system-center-configuration-manager-current-branch-v     I have been testing replica MP based on https://technet.microsoft.com/en-us/library/hh846234.aspx and https://sccmentor.com/2015/05/19/installing-a-replica-mp-in-configmgr-2012/… Read More »

SCCM 1606 + SQL 2016: Report subscription failed

Today my lovely handsome colleague Antti told me that SCCM report subscription doesn’t work, when tried to create report subscription send email attach with excel. Errors Web.Services.Protocols.SoapException: A delivery error has occurred. —> Microsoft.ReportingServices.Diagnostics.Utilities.DeliveryErrorException: A delivery error has occurred. —> Microsoft.ReportingServices.Diagnostics.Utilities.InvalidExtensionParameter: One of the extension parameters is not valid for the following reason: The value ‘EXCEL’ is not… Read More »

SCCM PXE boot failed after unintall WSUS.

Setup my test lab in this weekend to test SCCM TP 1609, and my PXE boot failed. SMSPXE.log shows: RequestMPKeyInformation: Send() failed. Unsuccessful in getting MP key information. 80004005. PXE::MP_InitializeTransport failed; 0x80004005 PXE::MP_ReportStatus failed; 0x80070490, PXE::CPolicyProvider::InitializeMPConnection failed; 0x80070490   When tried to open MP list, http://my_sccm_server/sms_mp/.sms_aut?mplist, it gave me HTTP Error 500.19 Error Code 0x800700e, unable to load DLL.… Read More »

All components Type and Availability shows “Unknown”. Failed to read the required Operations Management component registry key values on local computer; error = 6 (0x6).

This morning, I noticed in our SCCM Primary server, all components Type and Availability shows “Unknown” After awhile, “Type” and “Availability” shows correctly, about 60 minutes later, it shows “Unknown” again, and it just repeatedly changes itself. We rebooted the server, but it didn’t help. Investigating further, I saw that the compmon.log on the site server displayed the… Read More »

SCCM 1606 BUG? 32-bit process Powershell detection method doesn’t work

As you know, you can use powershell detection method when you create Application in SCCM. Usually, I use this script, and it has been working for many years: $app = Get-WmiObject Win32Reg_AddRemovePrograms  | where-object {$_.DisplayName -like “Your Application name”} if ($app -ne $null) { write-host Installed } I choosed “Run script as 32-bit process on 64-bit clients”. Because clients are… Read More »